Катастар отвори канцеларија во населба Чашка

Петар Печков

Од почетокот на месецов во населба Чашка работи канцеларија на  Агенција за катастар на недвижности, Одделение за катастар на недвижности Велес.

Така  жителите од Општина Чашка имаат можност на лице место да ги добијат услуги од канцеларијата и тоа издавање на имотни листови и издавање на копии од план. Поради ова жителите на општината немаат потреба повеќе за овие документи да патуваат до Велес. 

Во скоро време се очекува да се воспостави услугата исправување на грешки на сопственост кои ги имаат жителите од Општина Чашка за време на систематското запишување од излагањето на податоците од катастарот на недвижности.

Канцеларијата на Агенцијата за катастар на недвижности работи секој работен ден од 7:30 до 15:30 часот. Со функционирањето на канцеларијата се  приближуваат услугите на катастарот до жителите од Чашка.

loading...

Поврзани »

loading...

АКРЕДИТИВ ДООЕЛ
Друштво за сметководствени
услуги и финансиски консалтинг.
Тел: 071 390 738; 078 375 014
akreditiv14@gmail.com


АНКЕТА »

Дали имате доволно време да му посветите на Вашето дете/деца?

  • да, за нив секогаш имам време
  • имам многу обврски, тешко се наоѓа
Резултати