Кој најмногу чита, гледа ТВ, слуша радио, седи пред компјутер

Петар Печков

Најмногу  пред телевизорот седат жителите на Тајланд,  радио слушаат жителите на Аргентина,  пред компјутерот се луѓето до Тајван а книги најмногу читаат Индијците. Ова се податоците на Обединетите нации.  

Или во бројки тоа е гледање ТВ  Тајланд 22,4 часа,   Филипини 21, Египет 20,9 часа,  слушајќи радио   Аргентина  20.8, Бразил 17,2  Јужна Африка  15 часа.   Глобално светот во просек гледа 16,6 часа телевизија, а слуша 8 часа радио. Во читање    најмногу време минуваат Индијците   10.7 часа пред Тајланд 9,4 и Кина 8 часа.          

Пред компјутерот најмногу време минуваат  жителите на Тајван    12.6 пред Тајланд 11,7 и Шпанија 11,5 со тоа што во просекот ен влегува времето минато на работа. 

      Watching TV                    Listening to Radio

 Mean Hours                       Mean Hours

 Thailand          22.4          Argentina            20.8

 Philippines       21.0          Brazil               17.2

 Egypt             20.9             South Africa         15.0

Turkey            20.2            Czech Republic       13.5

Indonesia         19.7          Thailand             13.3

USA               19.0              Turkey               13.3

 Taiwan            18.9          Poland               12.5

  Brazil            18.4          Hungary              12.1

 U.K.              18.0          Germany              11.5

 Japan             17.9          Australia            11.3

 Saudi Arabia      17.7          Mexico               11.1

France            17.3          Sweden               10.9

 Hong Kong         16.7          U.K.                 10.5

  GLOBAL            16.6          USA                  10.2

   Czech Republic    16.2          Spain                 9.9

   Poland            15.9          Philippines           9.5

   Spain             15.9          Canada                9.1

   China             15.7          Egypt                 9.0

     Korea             15.4          France                9.0

     Germany           15.2          GLOBAL                8.0

     Hungary           15.1          Venezuela             7.6

     Russia            15.0             Italy                 7.2

     Italy             14.9                Russia                6.6

     South Africa      14.8          Indonesia             5.8

     Canada            14.7          Hong Kong             5.1

     Argentina         14.0          Taiwan                4.7

     Australia         13.3          Japan                 4.1

     India             13.3                India                 4.1

     Sweden            12.3          Saudi Arabia          3.9

     Venezuela         11.9          Korea                 3.0

     Mexico            11.6          China                 2.1

     Reading                     Computer/Internet

                                            (Not for Work)***

    Mean Hours                       Mean Hours

     India              10.7         Taiwan               12.6

     Thailand            9.4         Thailand             11.7

     China               8.0         Spain                11.5

     Philippines         7.6         Hungary              10.9

     Egypt               7.5             China                10.8

     Czech Republic      7.4         Hong Kong            10.7

     Russia              7.1             Poland               10.6

     Sweden              6.9         Turkey               10.6

     France              6.9             Brazil               10.5

     Hungary             6.8         Egypt                10.3

     Saudi Arabia        6.8         Philippines           9.8

     Hong Kong           6.7         Korea                 9.6

     Poland              6.5*        Saudi Arabia          9.3

     GLOBAL              6.5         South Africa          9.0

     Venezuela           6.4         GLOBAL                8.9

     South Africa        6.3         Argentina             8.9**

     Australia           6.3         Russia                8.9**

     Indonesia           6.0         France                8.8

     Argentina           5.9         U.K.                  8.8

     Turkey              5.9         USA                   8.8

     Spain               5.8         Canada                8.3

     Canada              5.8         Sweden                8.0

     Germany             5.7         India                 7.9

     USA                 5.7         Indonesia             7.7

     Italy               5.6         Venezuela             7.5

     Mexico              5.5         Australia             7.0

     U.K.                5.3         Czech Republic        7.0

     Brazil              5.2         Japan                 6.9

     Taiwan              5.0         Germany               6.4

     Japan               4.1         Italy                 6.3

     Korea               3.1         Mexico                6.3

loading...

Поврзани »

loading...

Macedonian butterfly

Македонска пеперутка (Филигран од хартија) Уникатна врамена слика со македонски мотив. http://anicasoleva.com/Handmade/Product/macedonian-butterfly-paper-filigree-framed-picture

Posted by Anica Soleva - Уникатни подароци од хартија on Sunday, January 8, 2017


АКРЕДИТИВ ДООЕЛ
Друштво за сметководствени
услуги и финансиски консалтинг.
Тел: 071 390 738; 078 375 014
akreditiv14@gmail.com


АНКЕТА »

Дали ФК Борец 1919 ќе го мине баражот и ќе влезе во Прва лига?

  • да
  • не
Резултати