Лани во Велес собрани 8,3 тони е-отпад

Петар Печков

Според бројките добиени од ЈКП Дервен, миантата гдоина на територијата на Општина  Велес, комуналците собрале 8.348 кг кг електронски и електричен отпад.   

Од оваа количина, 1.890кг биле собрани во текот на ноемвриската акција за собирање на електричен и електронски отпад од домаќинствата. Останатите 6.458 кг се  собрани во текот на 2017 година од правни лица, институции,  по јавување од нивна страна.

Најмногу е -отпад има собрано од Средното Економско училиште ,,Јовче Тесличков,, , за што доби признание и од локалната власт.  Но зачудува што лани има собрано помало количество на е-отпад отколку во 2016-тата кога дервенци забележиле 9 тони. 

loading...

Поврзани »

loading...

Акција за собирање на електронски и електричен отпад

По четврти пат Општина Велес, ЈКП Дервен и „Нула отпад“ - Скопје организираат Акција за собирање отпад од електрична и електронска опрема За таа цел, компанијата „Нула отпад“ од Скопје отпечати информативен леток кој е дистрибуиран од страна на ЈКП Дервен, со сметките за комунални услуги. Детали

Macedonian butterfly

Македонска пеперутка (Филигран од хартија) Уникатна врамена слика со македонски мотив. http://anicasoleva.com/Handmade/Product/macedonian-butterfly-paper-filigree-framed-picture

Posted by Anica Soleva - Уникатни подароци од хартија on Sunday, January 8, 2017


АКРЕДИТИВ ДООЕЛ
Друштво за сметководствени
услуги и финансиски консалтинг.
Тел: 071 390 738; 078 375 014
akreditiv14@gmail.com