Реката Вардар не е корито за фрлање стари гуми

Петар Печков

Екологистите од ЕД Вила Зора реагираат на праксата во реката Вардар да се фрлаат користени автомобилски гуми.  За ова тие дознале  со јавувања на граѓаните по телефон и преку електронска пошта.   Затоа тие до сторителот, кој за нив е познат, испраќаат  јавна опомена, пред да поднесат прекршочна, за што имале и фото материјал. 

Преку ,,Зелениот сервис за граѓаните,,, пристигна пријава за исфрлање на автомобилски гуми во коритото на реката Вардар од еден сопственик на вулканизер во Велес. ЕД Вила Зора од Велес испраќа ЈАВНА ОПОМЕНА до сопственикот, кој сам ќе се препознае, да прекине со фрлањето стари гуми во реката Вардар и гумите кои се веќе фрлени во реката Вардар, лично да ги отстрани. Имаме докази и очевидци на стореното дело, за што од Државниот инспекторат може да му бидат изречени повеќе прекршочни санкции и пријави  – стои во писмената информација на ЕД Вила Зора. 

Бидејќи  реката Вардар е под ингеренции на Министерство на животна средина,  екологистите најавуват дека  ќе  поднесат пријава до Државниот инспекторат, ако сопстеникот вулканзиер не го стори бараното.  

loading...

Поврзани »

loading...

ИТНИ МЕРКИ ЗА НАМАЛУВАЊЕ НА ЗАГАДУВАЊЕТО НА АМБИЕНТНИОТ ВОЗДУХ ВО ОПШТИНА ВЕЛЕС

Советот на Општина Велес на седницата одржана на ден 27.11.2017 година, донесе
ОДЛУКА ЗА ДОНЕСУВАЊЕ ИТНИ МЕРКИ ЗА НАМАЛУВАЊЕ НА ЗАГАДУВАЊЕТО НА АМБИЕНТНИОТ ВОЗДУХ ВО ОПШТИНА ВЕЛЕС

Конкурс за стипендирање на талентирани ученици и студенти за учебната 2017/2018 година

Во согласност со Програмата на Комисијата за стипендирање на талентирани ученици и студенти на Советот на Општина Велес 25-5299/3. Комисијата за стипендирање на талентирани ученици и студенти на Советот на Општина Велес на ден 13.12..2017 година, распишува К О Н К У Р С

Macedonian butterfly

Македонска пеперутка (Филигран од хартија) Уникатна врамена слика со македонски мотив. http://anicasoleva.com/Handmade/Product/macedonian-butterfly-paper-filigree-framed-picture

Posted by Anica Soleva - Уникатни подароци од хартија on Sunday, January 8, 2017

Дежурство на аптеките (ДЕКЕМВРИ)

АКРЕДИТИВ ДООЕЛ
Друштво за сметководствени
услуги и финансиски консалтинг.
Тел: 071 390 738; 078 375 014
akreditiv14@gmail.com