55 години од матурата, на велешките Гимназијалци

Петар Печков

55 годишнината од матурата, беше повод некогашни гимназијалци да се сретнат денес во Велес. Иако само 20-тина, беа задоволно што сепак се видоа, најдоа време за дружење.  

Се вели дека тие години, средношколските се најубави, но соговорниците  објаснуваат дека сите години, секоја за себе е најубава, само да знае да се живее и искористи секој ден, час.  

Овој ден, овој момент будат  убави спомени, пријатни чувства. Задоволство е на сите повторно да се сретнеме.   За жал класните раководители ги нема, починати се. Мене ми беше  Лилјана Петрова професор  по македонски. Па ќе седнеме да помуабетиме, имаме што да си кажеме,  фамилијарни слики да гледаме  -   вели  Елена Шопова  една од некогашните матуранти, која и денес беше тука на заедничко дружење.

На матурската средба дојдоа соученици од Скопје, Кавадарци, Струмица, кој можел дошол.   Сите се собраа како некогаш пред споменикот на Рацин во дворот на Гимназијата за заедничка фотографија

Родниот град,  другарите од прво одделение. Без малку со сите учев цели 12 години, затоа не пропуштам можност да се дружиме. На што може да се сеќавам сега по толку време, на младоста, на убавината, на првите матурски. Се  тоа останува во трајно сеќавање, неубави моментни нема,  другари засекогаш.  На овие години имаме помалку време да се гледаме, ама  се слушаме по телефон   - додава Трајанка Стојкова за која за овој момент од живеењето, допатува од Струмица.

loading...

Поврзани »

loading...

ИТНИ МЕРКИ ЗА НАМАЛУВАЊЕ НА ЗАГАДУВАЊЕТО НА АМБИЕНТНИОТ ВОЗДУХ ВО ОПШТИНА ВЕЛЕС

Советот на Општина Велес на седницата одржана на ден 27.11.2017 година, донесе
ОДЛУКА ЗА ДОНЕСУВАЊЕ ИТНИ МЕРКИ ЗА НАМАЛУВАЊЕ НА ЗАГАДУВАЊЕТО НА АМБИЕНТНИОТ ВОЗДУХ ВО ОПШТИНА ВЕЛЕС

Конкурс за стипендирање на талентирани ученици и студенти за учебната 2017/2018 година

Во согласност со Програмата на Комисијата за стипендирање на талентирани ученици и студенти на Советот на Општина Велес 25-5299/3. Комисијата за стипендирање на талентирани ученици и студенти на Советот на Општина Велес на ден 13.12..2017 година, распишува К О Н К У Р С

Macedonian butterfly

Македонска пеперутка (Филигран од хартија) Уникатна врамена слика со македонски мотив. http://anicasoleva.com/Handmade/Product/macedonian-butterfly-paper-filigree-framed-picture

Posted by Anica Soleva - Уникатни подароци од хартија on Sunday, January 8, 2017

Дежурство на аптеките (ДЕКЕМВРИ)

АКРЕДИТИВ ДООЕЛ
Друштво за сметководствени
услуги и финансиски консалтинг.
Тел: 071 390 738; 078 375 014
akreditiv14@gmail.com