Ветерот кој денес дуваше во Велес, сруши дрво во Градски парк

Петар Печков

Ветерот кој денес дуваше низ Велес предизвика  паѓање на едно дрво во Градскиот парк. Тоа е единствената штета која е пријавена на телефонскиот број 112 во градот, во 13,30 ч. информираа од Центарот за управување со кризи. 

Граѓани не пријавиле штети во нивните домови или дворови.

Според мерните инструменти на УХМР во Велес ветерот дувал со брзина од  20 км/ч или 5,6 м/сек. во периодот до 12 до 15 ч. Многу посилен бил во Градско каде брзината изнесувала 10,3 /сек или  36 км/ж а во Амзибегово  Овче Поле бил или 11,3 м/сек  40 км/ч. и секаде во ист  правец југ- југоисток во периодот од 15ч. 9.

Автоматска мерна станица на УХМР за Велес е поставена в близина на хелидромот на болницата.

Поврзани »

Квалитет на воздухот во Велес


АНКЕТА »

Дали се согласувате улицата 8 Септември да биде пешачка зона oд Сармаале до Коњаникот?

  • Цел ден
  • Само во текот на летото во одреден дел од денот
Резултати