Велешките земјоделци во дилема дали да го продадат житото под цена или да го чуваат како лани во амбар и да го јадат глувците

Премиерот Мицкоски пред велешките пензионери ја образложи одлуката за покачување на пензиите линеарно за 5 илјади денари, во два наврати по 2,5 илјади

Локалната власт започна со отстранување на дивоградби и времени објекти, кои не се користат

ВВ „Тиквеш“ ја промовираше новата автоматска линија за полнење на вино во стаклена амбалажа - инвестиција вредна 4,2 милиони евра

Маслодајна ги повикува земјоделците да потпишат договор за откуп на сончогледот

Транзитните туристи се жалат, сакате туризам ама немате квалитетен пристап од автопат до езеро Младост

Земјоделците од Овче Поле протестираа оти водните канали се празни и немаат вода за полевање, иако акумулацијата Калиманци е полна

Започна градежните работи на преадаптирање на улицата 8 Септември во центарот и реконструкција на тротоарите

ЈКПД Тополка започна со електронска наплата на сметките за вода во Општина Чашка

По постигнатиот договор за слободна трговија со Украина, за половина година лани Македонија извезе повеќе зеленчук а помалку овошје, во висина од 10 милиони евра

ОСНОВЕН СУД ВЕЛЕС РАСПИША ОГЛАС ЗА ИЗБОР НА 50 ПОРОТНИЦИ

Основен суд Велес, врз основа на чл.38 ст.3, чл.42 и чл.43 од Законот за судовите и Одлуката бр.02-2158/1 од 10.12.2015 година на Судски совет на Република Северна Македонија (Сл.весник на РСМ бр.219/15 од 14.12.2015 година), а во врска со потребата од избор на судии поротници поради истек на мандатот, на ден 12.07.2024 година, го објавува следниот:

Квалитет на воздухот во Велес


АНКЕТА »

Дали ја пиете водата од природните чешми и бунари?

  • да
  • не
  • како кога
Резултати