Во велешката касарна одбележани 30 години на АРМ

Лани набавените 20 електрични велосипеди, дури догодина ќе може да се користат

Тркало на автомобил се заглавило меѓу шините на железничкиот премин на мостот Гемиџии

Отстранета е артилериската граната,која утрово беше пронајдена во реката Вардар, кај мало Мовче

Зголемена потрошувачка за вода во Велес, вообичаено за летните месеци

Низ Велес мина ДУНАВ експрес ВЕНЕЦИЈА -ИСТАНБУЛ -ВЕНЕЦИЈА (фото видео)

Остатокот од зградата на Работничкиот универзитет треба да се сруши - констатирале надлежните

Владо Стојановски, единствен учесник на сите 22 регати по реката Вардар (видео)

Го оживеавме селото Папрадиште со работење на планинарскиот дом, а сега општината го бара предвреме со раскин на договорот -велат од ЕГ Зелена Сила

Работничкиот универзитет ќе продолжи со работа во зградата на поранешното ОУ Јордан Хаџи Константинов Џинот

АКЦИЈА ЗА СОБИРАЊЕ НА ГАБАРИТЕН ОТПАД ОД 15 ДО 19 АВГУСТ

Согласно Одлуката за постапување со комуналниот, комерцијалниот и другите видови неопасен отпад на територијата на Општина Велес, ЈКП Дервен како давател на услугата, должен е еднаш годишно. да организира акција за собирање на габаритен отпад од корисниците на услугата. Детали

Квалитет на воздухот во Велес


АНКЕТА »

Каде го минувате слободното време за освежување летово, додека сте во Велес?

  • дома под климатизер
  • на езеро Младост
  • на базените од околните хотели
  • на Градски базен
  • на Бабуна
  • на Тополка
Резултати