Иако водата од природните чешми во Велес и велешко е најчесто неисправна за пиење, граѓаните ја користат особено во летните месеци

Итната помош обезбеди змиски противотров, откако постојните се искористија за двајцата каснати пациенти

Утрово се изврши второто авионско прскање против комарци, Општина Велес заедно со општина Чашка

Понедeлник 1 јули, второ авионско прскање и во општина Велес и во општина Чашка

Кога во 1997 година го пишувавме Правилникот за наградата на Лекарската комора „Св. Наум Охридски“, не ни помислував дека еден ден и јас ќе ја добијам, вели д-р Панче Арсов годинашен добитник

Како да се мотивираат граѓаните да даруваат крв, лани во Македонија имало собрано 8,5 отсто повеќе од планинарите единици

Апарат за урологија при велешка болница, набавија членовите на „Мовембер“

Помалку благо во храната за децата од градинката и учениците во Интернатот, препорача д-р Петрова од Центарот за Јавно здравје

Велешка болница доби Ургентна единица за пациентите кои се во животно загрозувачка состојба

Прскањето против комарци е извршено со биоциден производ одобрен од Министерството за здравство

ОСНОВЕН СУД ВЕЛЕС РАСПИША ОГЛАС ЗА ИЗБОР НА 50 ПОРОТНИЦИ

Основен суд Велес, врз основа на чл.38 ст.3, чл.42 и чл.43 од Законот за судовите и Одлуката бр.02-2158/1 од 10.12.2015 година на Судски совет на Република Северна Македонија (Сл.весник на РСМ бр.219/15 од 14.12.2015 година), а во врска со потребата од избор на судии поротници поради истек на мандатот, на ден 12.07.2024 година, го објавува следниот:

Квалитет на воздухот во Велес


АНКЕТА »

Дали ја пиете водата од природните чешми и бунари?

  • да
  • не
  • како кога
Резултати