Во крводарителска акција на Ѕkill up собрани 71 крвна единица

Петар Печков

Успешна крводарителска акција со "Ѕkill up academy". Се одржа во просториите на компанијата. На акцијата дарувале вкупно 71 крводарител.

Крводарителската акција заеднички ја реализирана од  Општинската организација на  Црвен крст Велес, Институтот за трансфузиона медицина од Скопје  и"Skill up academy ".

Оваа е трета година како се реализира акцијата. Истата е најуспешна досега, во првата беа собрани 42, лани 43 и годинава најмногу 71. 

фото ФБ/ОО Црвен крст Велес

Поврзани »

Квалитет на воздухот во Велес


АНКЕТА »

Дали се согласувате улицата 8 Септември да биде пешачка зона oд Сармаале до Коњаникот?

  • Цел ден
  • Само во текот на летото во одреден дел од денот
Резултати