Времено укинати железничките бесплатни патувања за младите, учениците, студените и пензионерите

Петар Печков

Од денес, четврток не важат бесплатните патувања за пензионерите и младите, кои ги  користеа за патување во внатрешниот железнички патнички сообраќај. Ова е времена одлука, се додека трае кризата предизвикана од заканата на корона вирусот.

Врз база на нацрт записникот од дваесеттата  седница на  Владата одржана на 16-ти март годинава, од денес 19.03.2020 се ставени во мирување мерките кои се однесуваат на бесплатните билети и бесплатниот превоз за возрасни лица во железничкиот патнички сообраќај - информираше Беким Лачи, портпарол на МЖ Транспорт АД Скопје. 

Бесплатен викенд за млади до 27 год.  тие користеа  секој прв и трет викенд во месецот.  Студентите имаа бесплатно патување в четврток. Секоја среда учениците од средните училишта имаа бесплатен билет. Бесплатен викенд за стари лица, жени над 62, мажи над 64 години имаа секој втор и четврт викенд во месецот.  

Поврзани »

ВОНРЕДНА КРВОДАРИТЕЛСКА АКЦИЈА ВО ВЕЛЕС

Почитувани, велешани, почитувани крводарители!
Поради вонредната состојба во државата има ниско ниво на залихи со крвни единици. Затоа Општинскиот црвен Црвениот крст на Велес во соработка со Институтот за Трансфузиона медицина се одлучи во Велес да се одржи ВОНРЕДНА КРВОДАРИТЕЛСКА АКЦИЈА. Детали

АКРЕДИТИВ ДООЕЛ
Друштво за сметководствени
услуги и финансиски консалтинг.
Тел: 071 390 738; 078 375 014
akreditiv14@gmail.com


АНКЕТА »

Дали граѓаните ги почитуваат препораките за заштита од корона вирусот, да останат дома, да има растојание кога се чека во редица пред банка, маркет?

  • да
  • не
Резултати