Градската библиотека повторно работи, и со само петмина вработени

Петар Печков

Од почетокот на месецов, откако вработените излегоа од самоизолација, продолжи со работа Градската Библиотека Гоце Делчев, откако вработена беше позитивна на ковид-19.  Информација е објавена на веб страницата на ова локална културна институција.

Работното време на библиотеката останува исто како и претходно - од понеделник до петок од 8 до 16 часот. Целосно ќе се почитуваат препораките и мерките предвидени во Протоколот за работа на библиотеките. Задолжително носење лична заштитна опрема на лицето. Корисникот може да влезе во библиотеката само со лични заштитни средства. Дезинфекција на рацете пред влегување во библиотека (средството за дезинфекција е обезбедено од библиотеката). Одржување на физичко растојание од 2 метри. Во библиотеката истовремено може да влезе по еден корисник во секој оддел - се задолжителните протоколи, објавија од Библиотеката.

Градската библиотека Гоце Делчев има сериозен проблем со недостаток на вработени, така таа има само пет лица, кои треба да ги осплужуват читателите. 

Поврзани »

ОДДЕЛЕНИЕТО ЗА ГРОБНИ МЕСТА ПРЕСЕЛЕНО ВО ЗГРАДАТА НА ЈКП ДЕРВЕН

Ги известуваме граѓаните дека Одделението за гробишта е преместено од канцелариите на Сектор Комунална хигиена (кај Вардарска епархија) во Управната зграда на ЈКП Дервен (на влезот од Градскиот парк). Контакт телефонски број за ова одделение е 043 231 011, локал 189, така што за сите прашања поврзани со гробни места обратете се горенаведениот број или во Управната зграда на ЈКП Дервен, соба бр. 19.

Квалитет на воздухот во Велес

АКРЕДИТИВ ДООЕЛ
Друштво за сметководствени
услуги и финансиски консалтинг.
Тел: 071 390 738; 078 375 014
akreditiv14@gmail.com


АНКЕТА »

Дали во Македонија треба да остане летно и зимско сметање на времето?

  • да
  • не
Резултати