Железнички возен ред за 2019-та

Петар Печков

Од неделата  9-ти  декември стапи на сила новиот возен ред, кој важи следните 12 месеци, до 14-ти декември 2018-та.

Од Велес  до Битола сообраќаат 3 пара возови, до Гевгелија два  пара возови, до Кочани еден воз. Велешани до Скопје и обратно се возат со 10 пара возови. Има само неколку поместувања во минути, во однос на досегашниот железнички возен ред.  

Велес – Скопје  5,03 / 5,40 / 6,10 недела не / 6,35 / 6,57/ 12,10 / 14,23 недела не / 15,22/ 18,40 / 21,17 / 

За Битола 7,46 / 15,20 /  21,10/

За Гевгелија  7,20 / 17,46/       Од Гевгелија  4,43 / 16.55 /  

За Кочани   17,34        од Кочани  5,00 

Од Скопје  4,15 / 6,25 / 6,42 / 9,00 / 13,20 недела не / 14,30 /16,40 /16.55/ 20,10 /22,33/    

Од Битола  3,15 / 12.52 / 18,32 /

 Меѓународен воз за Белград и Солун ќе сообраќа во текот на летото 2019-та

Појаснување за користење на бесплатен железнички превоз

Бесплатен викенд за млади до 27 год. секој прв и трет викенд во месецот. Патувањето се остварува со лична карта.

Бесплатен четврток  за студенти. Патувањето се остварува со индекс и заверен семестар.

Бесплатен викенд за стари лица, жени над 62, мажи над 64 год. Патувањето се остварува со лична карта. 

Бесплатна среда за ученици од средни училишта. Патувањето се остварува со училишна легитимација. 

Ако првиот ден од месецот е во недела, прв викенд е наредниот. 

Викенд патувањата важат од петок од 12 ч. од понеделник  до 12ч.

loading...

Поврзани »

loading...

Ронтис вработува оператори во производство

Швајцарската мултинационална компанија активна во областа на фармацијата и производство на медицински помагала РОНТИС, заради зголемување на својот постоечки капацитет во фабриката во Велес, има потреба да вработи:

30 (триесет) Оператори во производствоАКРЕДИТИВ ДООЕЛ
Друштво за сметководствени
услуги и финансиски консалтинг.
Тел: 071 390 738; 078 375 014
akreditiv14@gmail.com


АНКЕТА »

2018-та е зад нас. Како ќе ја помните?

  • како и секоја друга
  • имаше и убави и лоши моменти
  • ми донесе многу радости и убави мигови
  • што поскоро да ја заборавам
  • постар сум за една година
Резултати