Железнички возен ред за 2021 година

Петар Печков

Со актуелниот возен ред на МЖ Транспорт, патниците од  Железничка станица Велес  до Скопје и обратно можат да се возат со девет  патнички возови, од Велес  до Битола  и обратно сообраќаат три,  до Гевгелија и назад по два, од и до  Кочани  и еден воз.

Велес – Скопје  5,03 / 5,45 / 6,13 /7,26 / 12,10 /14,24 недела не / 15,24 / 18,40 / 20,58 /

За Битола 7,51 /15,25 /21,00 /  Од Битола  3,14 /12.50 /18,26

За Гевгелија  7,24 / 17,46 /      Од Гевгелија  4,26 / 16.55 /

За Кочани   16,20        од Кочани  5,26

Од Скопје  6,23 / 6,57 / 9,15 / 13,20 недела не / 14,30 /15,23  /16,55 / 20,05 / 22,40 /   

од Градско:
 за Велес   5,47 / 18,15 /          за Гевгелија 7,52 / 18,11 /

од Лозово:
за Велес  6,48 /                  за Кочани 16,50 /

од Чашка
за Велес  5,25 / 15,01 / 20,36 /  за Битола  8,10 / 15,44 /21,19

од  Богомила
за Велес  4,47 / 14,23 / 19,59 /   за Битола  8,48 /16,22 /21,57

Меѓународен воз за Белград и Солун оваа година нема сообраќа во текот на летото поради тоа што во Србија се реновира пругата од Ниш до граница

Поради здравствената состојба со ковид-19, не се во важност бесплатните билети за млади и возрасни лица.

Поврзани »

ОДДЕЛЕНИЕТО ЗА ГРОБНИ МЕСТА ПРЕСЕЛЕНО ВО ЗГРАДАТА НА ЈКП ДЕРВЕН

Ги известуваме граѓаните дека Одделението за гробишта е преместено од канцелариите на Сектор Комунална хигиена (кај Вардарска епархија) во Управната зграда на ЈКП Дервен (на влезот од Градскиот парк). Контакт телефонски број за ова одделение е 043 231 011, локал 189, така што за сите прашања поврзани со гробни места обратете се горенаведениот број или во Управната зграда на ЈКП Дервен, соба бр. 19.

Квалитет на воздухот во Велес

АКРЕДИТИВ ДООЕЛ
Друштво за сметководствени
услуги и финансиски консалтинг.
Тел: 071 390 738; 078 375 014
akreditiv14@gmail.com


АНКЕТА »

Дали во Македонија треба да остане летно и зимско сметање на времето?

  • да
  • не
Резултати