Имотот на АД Повардарие од Неготино во стечај, вреден 6 милиони евра, ќе се продава, одлучи Собранието на доверители

Петар Печков

Имотот на АД Повардарие од Неготино,  во стечај ќе се продава одлучија доверителите на Собрението кое се одржа во Основен суд Велес.  Ова доаѓа откако иницијативата на  планот за реорганизација на Руп Транс од Петрич Бугарија беше отфрлен.  

Планот за реорганизација нема легитимација, нема потпис, нема печат. Зад Руп транс стои само едно лица - Стопанска Банка АД Битола, кое се сомневам дека може да одговори на побарувањата.  Во него нема решение за развлачните доверители кои вообичаено досега во стечајна постапка се намируваа со 100 отсто. - кажа еден од доверителите на Собранието.  

Со планот за реорганизација се предвидуваше во рок од 120 дена останатите доверители да бидат намирени со 50 отсто од побарувањата.  Имотот на АД Повардарие од Неготино  во стечај,  ќе се продава по пат на електронско продажба, во пакети,  за кои  што дополнително ќе одлучат доверителите. Стечајниот управник Зоран Денкоски, по извршениот увид  во финансиската состојба на АД Повардарие од Неготино, кажа дека стечајниот должник е презадолжен со долг од повеќе од 11 милиони евра а располага со имот од 6 милиони евра. 

Поврзани »

ВОНРЕДНА КРВОДАРИТЕЛСКА АКЦИЈА ВО ВЕЛЕС

Почитувани, велешани, почитувани крводарители!
Поради вонредната состојба во државата има ниско ниво на залихи со крвни единици. Затоа Општинскиот црвен Црвениот крст на Велес во соработка со Институтот за Трансфузиона медицина се одлучи во Велес да се одржи ВОНРЕДНА КРВОДАРИТЕЛСКА АКЦИЈА. Детали

АКРЕДИТИВ ДООЕЛ
Друштво за сметководствени
услуги и финансиски консалтинг.
Тел: 071 390 738; 078 375 014
akreditiv14@gmail.com


АНКЕТА »

Дали граѓаните ги почитуваат препораките за заштита од корона вирусот, да останат дома, да има растојание кога се чека во редица пред банка, маркет?

  • да
  • не
Резултати