Локалната власт повторно ќе наградува за најдобро украсена новогодишна илуминација

Петар Печков

По неколку години пауза, Општина Велес повторно ќе ги наградува сограѓаните кои имаат најдобра новогодишна илуминација.  Ќе се наградува за најдобро украсен двор, тераса и излог а наградата е парична во износ од 15 илјади денари.  

Предлози за  сите три категории  се поднесуваат  најдоцна до 21 декември  годинава до Општина Велес ул. „Панко Брашнар“ бр.1 со назнака за Комисија за празнична илуминација или на e-mail opve@veles.gov.mk  Пријавата да содржи точна адреса на предложениот објект, лице за контакт и телефон. Пожелно е да се достави и фотографија или снимка од предложениот објект. Наградите за најуспешните решенија ќе се доделат на свеченоста  што Општина Велес ја организира по повод Новогодишните и божиќните празници.

loading...

Поврзани »

loading...

>

АКРЕДИТИВ ДООЕЛ
Друштво за сметководствени
услуги и финансиски консалтинг.
Тел: 071 390 738; 078 375 014
akreditiv14@gmail.com


АНКЕТА »

Каде одмарате летово?

 • на Охридско
 • на Дојранско
 • на Преспанско
 • на Јадран
 • на Црно море
 • на Егејот
 • на езеро Младост
 • на планина
 • дома пред тв и со ер кондишн
 • во Албанија
 • во Турција
 • преку викенд одам до Грција
 • на некој од базените во градов
Резултати