На Св. Трифун забава во Младински парк

Петар Печков

Позната е програмата на учесници, кои ќе бидат дел од одбележувањето на 14 февруари Св. Трифун.  Организатор е Општина Велес , место на случување Младински парк од 12 до 21 ч.

Манифестацијата започнува со настап на ученици од отсекот за традиционални инструменти при основното музичко училиште Стефан Гајдов.  

Од 13 часот настап има Стакато бенд, од 15 ч. велешанецот Тони Андреев, до 17ч. е Хармони бенд а од 19ч. е велешанката Мими Јовановска со бендот на Нуне.

Ќе има постаено штандови на повеќе локални  винарници, како и храна од  Гостилница Снупи.  

Поврзани »

Квалитет на воздухот во Велес


АНКЕТА »

Дали се согласувате улицата 8 Септември да биде пешачка зона oд Сармаале до Коњаникот?

  • Цел ден
  • Само во текот на летото во одреден дел од денот
Резултати