Опожарен иконостасот во Св.Атанасиј Богомила

Петар Печков

Огнот го зафатил иконостасот во 15,30 часот па жителите веднаш започнале да го гаснат а се придружило и едно протипожарно возило од Велес, и огнот е изгаснат по еден час.

При ова изгорел дел од иконостасот  со површина од 20 метри квадратни, неколку икони 3 големи и 5 мали и дел од таванската ламперија.

Жителите се сомневаат дека причината за пожарот е некоја заостаната неизгасната свеќа од утринската литургија  или неисправна инсталација.

Црквата Св. Атанасиј е изградена во 1837 година, кога е поставен и иконостасот.

loading...

Поврзани »

loading...

Ронтис вработува 15 оператори

Швајцарската мултинационална компанија активна во областа на фармацијата и производство на медицински помагала РОНТИС, заради зголемување на својот постоечки капацитет во фабриката во Велес, има потреба да вработи:

15 (петнаесет) Оператори во производствоАКРЕДИТИВ ДООЕЛ
Друштво за сметководствени
услуги и финансиски консалтинг.
Тел: 071 390 738; 078 375 014
akreditiv14@gmail.com


АНКЕТА »

Дали е потребно забрана за користење на мобилни на наставата во училиштата?

  • да
  • не
Резултати