По седми пат се искачуваше ридот Св. Илија, вечер пред Илинден (фото)

Петар Печков

Традиционално, годинава по седми пат, вечер пред Илинден, се реализираше ноќното искачување на врвот Св. Илија.

Стотина велешани, рекреативци тргнаа од пред фонтана на 1-ви август, се до врвот висок 565 метри. Потоа посета на манастирот Св. Илија и назад во Велес. 

Настанот беше организиран и реализиран од  Планинарски дом Чеплес

фото Коста Тахов

Поврзани »

Квалитет на воздухот во Велес


АНКЕТА »

Дали се согласувате улицата 8 Септември да биде пешачка зона oд Сармаале до Коњаникот?

  • Цел ден
  • Само во текот на летото во одреден дел од денот
Резултати