Продолжува реконструкцијата на старата водоводна мрежа

Петар Печков

Во тек е  реконструкција на старата салонитна водоводна линија на улица Даме Груев, во стариот дел на Велес под  Којник . Таа се заменува со нова полиетиленска водоводна линија, со должина од 330 м, заедно со 4 хидранти и 3 шахти.

Вкупната вредност на работите е 3.35 милиони  денари, обезбедени од Европска инвестициона банка, преку Министерство за транспорт и врски. Во овој дел од градот следна на ред за реконструкција е водоводната линија на улица ,Мирче Ацев - информираше градоначалникот Аце Коцевски. 

Претходно се работеше на улица  Богдан Каракостев каде исто така старите водоводни цевки се менуваат со нови  во должина од илјада метри. Заврши менувањето на старите азбесни водоводни цевки на улица 8-ми март и Андон Шурков.  

Поврзани »

АКРЕДИТИВ ДООЕЛ
Друштво за сметководствени
услуги и финансиски консалтинг.
Тел: 071 390 738; 078 375 014
akreditiv14@gmail.com


АНКЕТА »

Дали состојбата со ковид-19, го промени начинот на живот кај Вас?

  • да
  • не
Резултати