Се потрошија парите предвидени за годинава, за исплата на граѓани каснати од кучиња скитници

Петар Печков

Локалната власт ја зголеми ставката  од која  се исплатуваат тужбите од граѓани, поради каснувања од кучиња скитници.  Тоа се должи на зголемениот  бројот на тужби кои граѓаните ги поднеле против Општина Велес, за обесштетување од каснување на куче.

За десет месеци годинава имало пристигнато 17 тужби за што се исплатени 831.557 денари. Со тоа биле исцрпени планираните и обезбедени средства од локалниот Буџет,  па се  изврши измена на распоредот на средства од Буџетот на Општина Велес.

Ставката со која се обезбедуваат средства по тужбите за каснување од кучиња е исцрпена. Затоа правиме прераспределување на средства од друга ставка, од плати на државни службеници, каде имаме неискористени средства, бидејќи имавме планирани а нереализирани вработувања - објасни Љупче Андреевски, раководител на  одделение за финансии.  

loading...

Поврзани »

loading...

Ронтис вработува техничар во оддел за одржување

Швајцарска мултинационална компанија активна во областа на фармацијата и производство на медицински помагала заради зголемување на својот постоечки капацитет има потреба да вработи: Техничар во оддел за одржување Детали

Акција за собирање на електричен и електронски отпад

Со цел активно да придонесеме за унапредување на квалитетот на нашиот и животот на новите генерации, Општина Велес и ЈКП „Дервен“ ја спроведуваат традиционалната есенска акција за собирање на отпад од електрична и електронска опрема чие оставање на јавни површини е забрането со закон.

АКРЕДИТИВ ДООЕЛ
Друштво за сметководствени
услуги и финансиски консалтинг.
Тел: 071 390 738; 078 375 014
akreditiv14@gmail.com


АНКЕТА »

Дали користите велосипед во Велес?

  • да, често
  • за викенд рекреација
  • нема патека
  • Велес не е град за велосипед, има угорници
Резултати