Уште три кола до крајот на Општинска фудбалска лига, кој ќе биде првак

Петар Печков

Се помалку натпревари се играат во редовните кола од Општинската фудбалска лига. Така во последното 19 коло, две средби не се одиграа, на едната не дојде домаќинот а  втората е одложена, иако веќе два месеци треба ФК Богомила да одигра и друг неодигран натпревар. . 

 ОФЛ ВЕЛЕС 19 КОЛО

ФК БАШКИМИ  - ФК ФОРЦА НОВА    4:0

ФК МАРТОЛЦИ -  ФК ТОПОЛКА         2:2

ФК ГОРСКИ -  ФК ИЛИНДЕН               2:2 

ФК СОГЛЕ -  ФК ЧАШКА                     0:3 (СЛУЖБЕНО ДОМАЌИНОТ НЕ ДОШОЛ) 

ФК БОГОМИЛА - ФК БАБУНА ОДЛОЖЕНА

Слободна беше екипата на ФК Младост  

ЕКИПАТА НА ФК СОГЛЕ Е ИСКЛУЧЕНА ОД ЛИГАТА, ВО ПОСЛЕДНИТЕ 3 КОЛА БИДЕЈЌИ НА 2 НАТПРЕВАРИ  ПО РЕД НЕ СЕ ПОЈАВИЛ

T  A  Б  Е  Л  А 

1. БАШКИМИ (Ј)    17 15 1 1 52/12 46

 2. БАБУНА             16 12 2 2 54/20 38

 3. ИЛИНДЕН 55    17 12 2 3 40/17 38

 4.БОГОМИЛА       15 9 3 3 34/18 30

 5. СОГЛЕ               17 7 1 9 25/35 22

 6. ГОРСКИ              18 5 3 10 25/35 18

 7. ФОРЦА НОВА       16 5 1 10 18/29 16

 8. МАРТОЛЦИ       16 4 4 8 31/38 16

 9. МЛАДОСТ          17 4 2 11 20/40 14

 10. ТОПОЛКА          17 2 6 9 15/44 12

 11. ЧАШКА 2022     18 3 3 12 20/46 12

              извор ФК Горски  

Во следното 20 коло играат:

ФК Илинден - ФК Мартолци

ФК Тополка - ФК Бабуна

ФК Бабуна - ФК Башкими

ФК Младост - ФК Чашка

слободни екипите на ФК Горски и ФК Форца нова

фото ФБ/ ФК Богомила

Поврзани »

Квалитет на воздухот во Велес


АНКЕТА »

Дали Ликовниот салон е вистинското место за венчавки?

  • да
  • не
Резултати