„Златен стрип“ за „Убавецот Драгче“ на Сабахудин Мурановиќ од БиХ на 18-тиот Стрип салон

Петар Печков

Стрипот „Убавецот Драгче“  на Сабахудин Мурановиќ од БиХ  е победник на 18-тиот Меѓународен стрип салон, кој го организираше Стрип центарот на Македонија, со седиште во Велес. Тој е добитник на „Златен стрип“  како и парична награда.  На конкурсот биле  пријавени 161 стрип од триесетина  држави.

Второто место го поделија Дамир Чиврак (сценарио) ,Жељко Иванчиќ(цртеж), Ненад Бариниќ(колор) за стрипот „Имигранти“  и Дарко Богданов и Александар Стеванов за стрипот „ Балада за мојот непријател“  додека третото награда  ја освои    Даша Конопатова  од Русија за „Боите на Брисел“ и  авторите Предраг Ѓуриќ (сценарио )и Звонимир Видиќ (цртеж) за стрипот „Штајнеров крај“.  

Истовремено во Велес се одржа и трета меѓународна  стрип колонија на која учествуваа млади стрип автори. Тие работеа во куќата на Касапови.

Поврзани »

РОНТИС ВРАБОТУВА ХАУСМАЈСТОР

ДПТ РОНТИС ДООЕЛ Велес, која е дел од Швајцарска мултинационална корпорација активна во областа на фармацијата и производство на медицински помагала има потреба да вработи: Техничар (хаусмајстор) за одржување на надворешна инфраструктура и градина Детали

РОНТИС ВРАБОТУВА ТЕХНИЧАР ЗА ОДРЖУВАЊЕ

ДПТ РОНТИС ДООЕЛ Велес, која е дел од Швајцарска мултинационална корпорација активна во областа на фармацијата и производство на медицински помагала има потреба да вработи: Техничар во оддел за одржување Детали

Квалитет на воздухот во Велес

АКРЕДИТИВ ДООЕЛ
Друштво за сметководствени
услуги и финансиски консалтинг.
Тел: 071 390 738; 078 375 014
akreditiv14@gmail.com


АНКЕТА »

Дали Македонија еден ден ќе биде членка на ЕУ?

  • да, но ќе мине време
  • не,нема да се случи
Резултати