Фреска стара осум века откриена во Манастирот Св. Димитрија (фото)

Михаил Андреев ја издаде книгата поезија ,,Уморна река,,

Премиера во велешки театар, на ,,Вдовицата се мажи,,

Македонците во Хрватска ја одбележаа 78 годишнината од издавањето на Белите Мугри (фото)

Цртежи од конец и платно, дело на Ангел Миов (фото)

Вечери на поезија со велешки автори во велешки театар

Конзервација на Крштелницата и на мермерните елементи од Крштелницата во Стоби (фото)

Нема конкурс, нема актерска награда ,,Петре Прличко,,

Отворена изложбата на дела од ликовната колонија ,,Папрадишки мајстори 2017,, (фото)

Промовирана е новата книга на Павлина Климкар Меанџиева ,,Трето око,,

ИТНИ МЕРКИ ЗА НАМАЛУВАЊЕ НА ЗАГАДУВАЊЕТО НА АМБИЕНТНИОТ ВОЗДУХ ВО ОПШТИНА ВЕЛЕС

Советот на Општина Велес на седницата одржана на ден 27.11.2017 година, донесе
ОДЛУКА ЗА ДОНЕСУВАЊЕ ИТНИ МЕРКИ ЗА НАМАЛУВАЊЕ НА ЗАГАДУВАЊЕТО НА АМБИЕНТНИОТ ВОЗДУХ ВО ОПШТИНА ВЕЛЕС

Конкурс за стипендирање на талентирани ученици и студенти за учебната 2017/2018 година

Во согласност со Програмата на Комисијата за стипендирање на талентирани ученици и студенти на Советот на Општина Велес 25-5299/3. Комисијата за стипендирање на талентирани ученици и студенти на Советот на Општина Велес на ден 13.12..2017 година, распишува К О Н К У Р С

Macedonian butterfly

Македонска пеперутка (Филигран од хартија) Уникатна врамена слика со македонски мотив. http://anicasoleva.com/Handmade/Product/macedonian-butterfly-paper-filigree-framed-picture

Posted by Anica Soleva - Уникатни подароци од хартија on Sunday, January 8, 2017

Дежурство на аптеките (ДЕКЕМВРИ)

АКРЕДИТИВ ДООЕЛ
Друштво за сметководствени
услуги и финансиски консалтинг.
Тел: 071 390 738; 078 375 014
akreditiv14@gmail.com