ЈКП Дервен набави две смукалки за лисја

Петар Печков

ЈКП Дервен деновие набави специјална машина за собирање на лисја, наменета за употреба по јавните зелени површини., Набавени се со цел поефективно собирање на паднатите лисја во есен.

Од ЈКП Дервен информираа дека се купени  две машини:  Самоодна смукалка за собирање на лисја и ситни отпадоци и  специјална машина за вшмукување на лисја. Првата е со вредност од  140.300  а втората 134.500 денари и двете  без ДДВ .

Производител  на смукалките е АГРИНОВА Италија. Додаваат дека се  купени  од сопствени средства. Заради управувањето со апаратите  била извршена  презентација за принципот на работа  со машините, од страна на лиценцираните дистрибутери.

loading...

Поврзани »

loading...

Ронтис вработува 15 оператори

Швајцарската мултинационална компанија активна во областа на фармацијата и производство на медицински помагала РОНТИС, заради зголемување на својот постоечки капацитет во фабриката во Велес, има потреба да вработи:

15 (петнаесет) Оператори во производствоАКРЕДИТИВ ДООЕЛ
Друштво за сметководствени
услуги и финансиски консалтинг.
Тел: 071 390 738; 078 375 014
akreditiv14@gmail.com


АНКЕТА »

Дали е потребно забрана за користење на мобилни на наставата во училиштата?

  • да
  • не
Резултати