Во Oпштинската фудбалска лига продолжува израмнетата трка за првак помеѓу ФК Илинден и ФК Башкими

Петар Печков

Се одигра 13 коло од Општинската фудбалска лига Велес. И натaму на врвот се две екипи ФК Илинден од Башино село и ФК Башкими од Горно Јаболчиште

ФК Мартолци - ФК Башкими           1:3
ФК Горски - ФК Согле                     4:3
ФК Илинден БС - ФК Младост         2:1
ФК Тополка - ФК Чашка                  1:0
ФК Бабуна - ФК Форца нова           2:1
 слободна е екипата на  ФК Богомила

                        T   A   Б   Е  Л  А
1    ИЛИНДЕН (БС)    12    10    1    1    31/9    31
 2    БАШКИМИ (Ј)     12    10    1    1    30/8    31
 3    БАБУНА              12    8    2    2    30/17    26
 4    СОГЛЕ                12    6    1    5    21/20    19
 5    БОГОМИЛА         10    5    3    2    24/12    18
 6    МАРТОЛЦИ         11    3    2    6    20/25    11
 7    ТОПОЛКА           12    3    2    7    15/29    11
 8    ФОРЦА НОВА    11    3    1    7    11/18    10
 9    ЧАШКА 2022    12    1    5    6    12/23    8
 10    ГОРСКИ          12    2    2    8    13/25    8
 11    МЛАДОСТ       12    2    2    8    12/29    8

Во следното 14 коло играат:
 ФК Форца нова – ФК Тополка
 ФК Чашка – ФК Илинден
ФК Младост – ФК Горски
ФК Согле – ФК Мартолци
ФК Башкими – фк Богомила
Екипата на ФК Бабуна е слободна

 фото ФК Горски

Поврзани »

Квалитет на воздухот во Велес


АНКЕТА »

Дали се согласувате улицата 8 Септември да биде пешачка зона oд Сармаале до Коњаникот?

  • Цел ден
  • Само во текот на летото во одреден дел од денот
Резултати