В сабота авио-прскање против комарци и во Општина Чашка

Петар Печков

Сабота на  13 јуни  во раните утрински часови од 5 часот до 8 часот на територијата на Општина Чашка, поради заштита од комарци ќе се врши авионска дезинсекција -прскање на населени места и јавни површини, со широкопојасен инсектицид одобрен од Бирото за лекови.

Со авиотретманот ќе бидат опфатени следните населени места: Населба Чашка и низводно на река Тополка, Лисиче, Еловец (оризови насади) низводно на река Тополка, Раковец(Општинска депонија), Отиштино и Бањица, Богомила и низводно на река Бабуна, Согле и низводно на река Бабуна, Теово и низводно на река Бабуна, Оморани и низводно на река Бабуна, Мартолци и низводно на река Бабуна, Извор и низводно на река Изворчица, Мелница и низводно на река Мелница, Лисиче и низводно на река Тополка.

Во случај на промена на временски услови -врнежи, ветер, прскањето ќе биде одложено за наредниот ден во истиот временски период.

Пожелно е пчеларите во времето на прскање и 3 до 4 часа потоа да ги затворат кошниците со пчели, заради можноста од влијание на средството со кое се врши прскањето врз безбедноста на пчелните семејства.

Поврзани »

Општина Велес субвенционира физички лица од подрачјето на Општина Велес за купен сончев термален и објавува

ЈАВЕН ПОВИК за субвенционирање на физички лица за купен сончев термален колектор за 2020 година Детали

Општина Велес субвенционира физички лица од подрачјето на Општина Велес за купен велосипед и објавува

ЈАВЕН ПОВИК за субвенционирање на физички лица за купен велосипед за 2020 година Детали

АКРЕДИТИВ ДООЕЛ
Друштво за сметководствени
услуги и финансиски консалтинг.
Тел: 071 390 738; 078 375 014
akreditiv14@gmail.com


АНКЕТА »

Како го минувате времето дома во полицискиот час?

  • гледам тв
  • гледам серии на интернет
  • слушам музика
  • читам книга
  • играм игри, карти
  • разговарам на телефон
Резултати