Лани езеро Младост порибено со 370 кг крап

Петар Печков

Годинава езеро Младост е порибено со 370 кг  и тоа со крап.  Тоа е согласно  потпишаната концесија со Здружението на спортски риболовци ,,Бабуна,,, која истече во месец август. Порибувањето е извршено во средината на месец декември, информираа од ЗСР ,,Бабуна,, од сопствени средства на здружението, кео брои околу 700  спортски риболовци. 

Сега е во тек објава за нов концесионер на ова водена површина.

Годинава не се извршени порибувања на реките Вардар, Тополка и Бабуна од страна на ЗСР ,,Бабуна,, оти постојната концесија им истече а новата ја добија во јули.  Согласно истата таква обврска за порибување ќе имаат од оваа 2019-та година.    

loading...

Поврзани »

loading...


АКРЕДИТИВ ДООЕЛ
Друштво за сметководствени
услуги и финансиски консалтинг.
Тел: 071 390 738; 078 375 014
akreditiv14@gmail.com


АНКЕТА »

Дали имате доволно време да му посветите на Вашето дете/деца?

  • да, за нив секогаш имам време
  • имам многу обврски, тешко се наоѓа
Резултати