Не очекува топла и сува зима

Петар Печков

Според предвидувањата на стручните  лица, презентирани  на специјализираната  http://www.accuweather.com/  не очекува топла и сува зима.  

Метеоролозите предишуваат пролонгирани периоди на суво време низ Балканскиот Полуостров. По смртоносните поплави што   погодија делови од Балканот во август, се очекува посува од нормалните зима со значителна топлина. Бура системите кои имаат влијание врз регионот, генерално ќе бидат слаби и не се очекуваат големи невремиња. Снежни врнежи ќе биде под нормалните во Динарските Алпи, Стара Планина и Карпатите.

Малку или не подолг период на под нормални температури се очекуваат влезови на арктички воздух и штитови на  висок притисок.

На крајот на сезоната се најавуваат  ладни фронтови, кои може да предизвикаат температурите да паднат поблиску до нормалните за  ова годишно време. Меѓутоа, во целост температурата ќе биде многу над нормалното ниво во текот на зимската сезона.

http://www.accuweather.com/en/weather-news/europe-winter-forecast-2016-2017-stormy-uk-mild-wet-france-germany/60378723

loading...

Поврзани »

loading...

ИТНИ МЕРКИ ЗА НАМАЛУВАЊЕ НА ЗАГАДУВАЊЕТО НА АМБИЕНТНИОТ ВОЗДУХ ВО ОПШТИНА ВЕЛЕС

Советот на Општина Велес на седницата одржана на ден 27.11.2017 година, донесе
ОДЛУКА ЗА ДОНЕСУВАЊЕ ИТНИ МЕРКИ ЗА НАМАЛУВАЊЕ НА ЗАГАДУВАЊЕТО НА АМБИЕНТНИОТ ВОЗДУХ ВО ОПШТИНА ВЕЛЕС

Конкурс за стипендирање на талентирани ученици и студенти за учебната 2017/2018 година

Во согласност со Програмата на Комисијата за стипендирање на талентирани ученици и студенти на Советот на Општина Велес 25-5299/3. Комисијата за стипендирање на талентирани ученици и студенти на Советот на Општина Велес на ден 13.12..2017 година, распишува К О Н К У Р С

Macedonian butterfly

Македонска пеперутка (Филигран од хартија) Уникатна врамена слика со македонски мотив. http://anicasoleva.com/Handmade/Product/macedonian-butterfly-paper-filigree-framed-picture

Posted by Anica Soleva - Уникатни подароци од хартија on Sunday, January 8, 2017

Дежурство на аптеките (ДЕКЕМВРИ)

АКРЕДИТИВ ДООЕЛ
Друштво за сметководствени
услуги и финансиски консалтинг.
Тел: 071 390 738; 078 375 014
akreditiv14@gmail.com