Општинскиот Црвен крст на Велес отвори телефонски линии за психолошка прва помош, по заканата од корона вирусот

Петар Печков

Општинскиот Црвен крст за Велес започна да нуди нова услуга за жителите на велешко. Од денес 18-ти март, среда,  отвори телефонски линии за укажување на психолошка прва помош, под заканата од корона вирусот.

Лицата кои имаат потреба од овој вид на услуга, поради многубројните информации кои секојдневно ги добиваат, а истите може да предизвикаат чувство на паника или страв, можат да се јават телефонски и да добијат соодветна психосоцијална поддршка - стои во информацијата на ОО на Црвен Крст Велес. 

За психолошка прва помош  можат да се јават  граѓаните од Општините Велес, Градско и Чашка. Телефоните кои се отворени во два термини  од 10 до 12 ч и од 18 до 20 ч. се:  076/278-178 и 078/317-035. Психолошката прва помош ја даваат двајца волонтери, дипломирани психолози, кои имаат поминато и обука за психолошка помош. 

Поврзани »

ВОНРЕДНА КРВОДАРИТЕЛСКА АКЦИЈА ВО ВЕЛЕС

Почитувани, велешани, почитувани крводарители!
Поради вонредната состојба во државата има ниско ниво на залихи со крвни единици. Затоа Општинскиот црвен Црвениот крст на Велес во соработка со Институтот за Трансфузиона медицина се одлучи во Велес да се одржи ВОНРЕДНА КРВОДАРИТЕЛСКА АКЦИЈА. Детали

АКРЕДИТИВ ДООЕЛ
Друштво за сметководствени
услуги и финансиски консалтинг.
Тел: 071 390 738; 078 375 014
akreditiv14@gmail.com


АНКЕТА »

Дали граѓаните ги почитуваат препораките за заштита од корона вирусот, да останат дома, да има растојание кога се чека во редица пред банка, маркет?

  • да
  • не
Резултати