Саниран е и проширен мостот над Тополка на патот Чашка - Лисиче

Петар Печков

Деновиве завршени се градежно санационите работи на мост бр.4 на патниот правец Чашка - Лисиче.  Градежните и санациони  работи се изведуваа во  периодот четири месеци,  од 18-ти март   до 17-ти јули  годинава, инвестицијата е во вредност од 8 милиони денари  -без ДДВ.

Мостот изграден над река Тополка претставува армирано бетонска конструкција на еден распон со должина од 9,8m. Со реконструкцијата на мостот ширината на асфалтниот коловоз изнесува 6м. Со санацијата под асфалтниот коловоз изведена е нова армирано бетонска плоча, како и парапетни греди на кои е поставена заштитна одбојна ограда по EN-стандадри. Реконструирани се комплетно двата крајни столба и армирано бетонските крила и нивните темели - изјави градоначалникот Горан Стојановски.

Истовремено во оваа општина се рехабилитира  регионалниот пат Оморани -Теово во  должина од  2.2 км, вредноста е 10 милиони денари

Поврзани »

АКРЕДИТИВ ДООЕЛ
Друштво за сметководствени
услуги и финансиски консалтинг.
Тел: 071 390 738; 078 375 014
akreditiv14@gmail.com


АНКЕТА »

Како да се надмине состојбата со големиот број заразени лица, позитивни на ковид-19?

  • зголемување на казните за не носење маска
  • затворање на одредени градови, општини со голем број заразени лица
  • повторно воведување полициски час
Резултати