Се расчистува нередот на јавните површини

Петар Печков

Од почетокот на месец април Општина Велес започна со расчистување на локации кои долги години беа користени од страна на правни лица и трговци. Локалната власт  смета дека јавните површини припаѓаат на граѓаните и затоа се одлучи да изврши генерално расчистување на јавните површини, започнувајќи од централното градско подрачје и главните сообраќајници.

Поединци за свои потреби, а без одобрение  користеа  јавна површина.

Ова се случува  на ул. „Благој Ѓорев“ на јавните површини кои ги користат угостителските објекти каде беше затекнат покриен простор за вентилација на подземни гаражи, заварени метални елементи на огради, поставени огради, платформи и друг вид на опрема, спроведени електрични кабли на јавните површини, заробени дрвја со тенди - велат од локалната власт.

Во договор со корисниците на јавните површини расчистувањето е извршено без проблеми. Активностите и во претстојниот период ќе продолжат со цел урбаните површини да бидат уредени и пристапни за сите жителите на Велес.

loading...

Поврзани »

loading...

АКРЕДИТИВ ДООЕЛ
Друштво за сметководствени
услуги и финансиски консалтинг.
Тел: 071 390 738; 078 375 014
akreditiv14@gmail.com


АНКЕТА »

Дали имате доволно време да му посветите на Вашето дете/деца?

  • да, за нив секогаш имам време
  • имам многу обврски, тешко се наоѓа
Резултати