Украдена нафта од камион, кој работел на изградба на магистралниот пат Градско - Прилеп

Петар Печков

Претходната ноќ, средата кон четвртокот, физички бил нападнат вработен од фирмата која врши изградба на магистралниот пат Градско - Прилеп. И додека тој бил нападнат, други лица, краделе нафта од камион, кој бил ноќта таму паркиран. Повеќе детали за ова од информацијата на МВР
 
„На 30 јуни  околу 03.00 часот во СВР Велес било пријавено дека на автопатот Велес-Градско, на 25-ти километар кај патот во изградба Градско – Прилеп, едно лице физички го нападнало вработениот кој вршел обиколка на паркираните возила. Во тоа време други две лица одзеле нафта од товарно возило“- соопштија од СВР Велес.

Увид извршила екипа на СВР Велес и се преземаат мерки за расчистување наслучајот.

Поврзани »

АКЦИЈА ЗА СОБИРАЊЕ НА ГАБАРИТЕН ОТПАД ОД 15 ДО 19 АВГУСТ

Согласно Одлуката за постапување со комуналниот, комерцијалниот и другите видови неопасен отпад на територијата на Општина Велес, ЈКП Дервен како давател на услугата, должен е еднаш годишно. да организира акција за собирање на габаритен отпад од корисниците на услугата. Детали

Квалитет на воздухот во Велес


АНКЕТА »

Каде го минувате слободното време за освежување летово, додека сте во Велес?

  • дома под климатизер
  • на езеро Младост
  • на базените од околните хотели
  • на Градски базен
  • на Бабуна
  • на Тополка
Резултати