ФК Борец е првак на Третата лига Југ

Петар Печков

Со победата од 6:0 над екипата  на ФК Локомотива од Градско, велешки ФК Борец е првак на Третата лига Југ. Тоа беше познато уште пред три кола, а денес на Градски стадион, на велешкиот лигаш му беше врачен пехарот за освоеното прво место во оваа конкуренција. Дали ФК Борец ќе игра во Втора лига, ќе биде познато по одигрувањето на баражот, чиј термин не  е познат. Познати се учеснциите во него, тоа се ФК Победа од Валандово како 14 пласирана од Втора лига, ФК Кораби од Дебар од Трета лига Југозапад, ФК Вардарски од Богданци од Трета лига Исток, ФК  Влазерими од Кичево од Трета лига Запад, ФК Куманово од Трета лига Север. Ждрепката е закажана уте, понеделник во просториите на ФФМ.

Со поразот од ФК Борец, ФК Локомтовиа го потврди последното место и од есен ќе игра во Општинска фудбалска лига Велес.. 

Во дербито за второт место во Превалец, ФК Превалец со 1:0 го победи ФК Росоман, тоа беше средба на трето и второ пласираниот тим. Со оваа победа превалчани се на второ место од  Трета лига Југ, вицешампиони.  

 фото ФБ/ ФК Борец/ ФК Превалец

Поврзани »

ОСНОВЕН СУД ВЕЛЕС РАСПИША ОГЛАС ЗА ИЗБОР НА 50 ПОРОТНИЦИ

Основен суд Велес, врз основа на чл.38 ст.3, чл.42 и чл.43 од Законот за судовите и Одлуката бр.02-2158/1 од 10.12.2015 година на Судски совет на Република Северна Македонија (Сл.весник на РСМ бр.219/15 од 14.12.2015 година), а во врска со потребата од избор на судии поротници поради истек на мандатот, на ден 12.07.2024 година, го објавува следниот:

Квалитет на воздухот во Велес


АНКЕТА »

Дали ја пиете водата од природните чешми и бунари?

  • да
  • не
  • како кога
Резултати