ФК Илинден и ФК Башкими ја продолжуваат трката за прво место во ОФС ВЕлес

Петар Печков

Се одигра 14 коло од Општинската фудбалска лига. Постигнати се следните резултати

ФК Форца нова – ФК Тополка   2:0
 ФК Чашка – ФК Илинден           0:3
ФК Младост – ФК Горски            2:1
ФК Согле – ФК Мартолци           2:1
ФК Башкими – фк Богомила      3:1
Екипата на ФК Бабуна е слободна                            

           Т  А  Б  Е  Л А

1    ИЛИНДЕН        13    11    1    1    32/9    34
2    БАШКИМИ        13    11    1    1    33/10    34
3    БАБУНА           12    8    2    2    30/17    26
4    СОГЛЕ             13    7    1    5    23/21    22
5    БОГОМИЛА      11    5    3    3    25/15    18
6    ФОРЦА НОВА   12    4    1    7    13/18    13
7    МАРТОЛЦИ       12    3    2    7    21/27    11
8    ТОПОЛКА        13    2    5    6    13/25    11
9    МЛАДОСТ        13    3    2    8    14/30    11
10    ГОРСКИ         13    2    2    9    14/27     8
11    ЧАШКА          13    2    2    9    14/33     8

Во следното 15 коло играат 

 ФК Богомила – ФК Согле

ФК Мартолци – ФК Младост

ФК Горски – ФК Чашка

ФК Илинден  БС – ФК Форца нова

ФК Тополка – ФК Бабуна

Слободна е екипата на ФК Башкими

Слободна е екипата на ФК Башкими За прекинатиот натпревар од минатото коло, помеѓу   ФК Мартолци и ФК Илинден, СВР Велес со информација дека судијата на ова средба, по неколку дена откако била орекината, пријавил дека бил нападнат. 

„На 29.03.2024 во 10.30 часот во Полициско одделение Чашка Д.С.(35 год) од село Извор,општина Чашка, кој бил фудбалски судија во општинска лига, пријавил дека на 25.02.2024 нафудбалското игралиште во општина Чашка додека го судел фудбалскиот натпревар помеѓуекипите на ФК-Мартолци 2007 од Горно Врановци и ФК-Илинден од Башино Село, Б.Б. од селоГорно Врановци незадоволен поради изречена судиска одлука му упатувал навреди, по штоведнаш бил прекинат натпреварот“ – соопшти Биљана Ѓаквоска, портпарол ан СВР Велес. 

Полицијата  презема мерки за расчистување на случајот.

 Фото ФК Мартолци

Поврзани »

Квалитет на воздухот во Велес


АНКЕТА »

Дали се согласувате улицата 8 Септември да биде пешачка зона oд Сармаале до Коњаникот?

  • Цел ден
  • Само во текот на летото во одреден дел од денот
Резултати