Александар Костов повторно командир на ПС Велес

Петар Печков

Полициската станица Велес од пред три седмици има старо нов командир. Тоа е Александар Костов, кој истата функција ја вршеше во периодот 2008-2012-та.  

На 81-та седница одржана на 4-ти август, до Советот на Општина Велес пристигнал допис од Министерството за внатрешни работи, со кој се доставува листа на кандидати за избор на командир наПолициска станица од општа надлежност Велес.  Потоа предлог- решението за избор на командир на Полициска станица од општа надлежност Велес,  со мнозинство гласови 12 за, е прифатено  да биде точка на дневен ред.

Подоцна како 8-ма точка истото без распава со 12 гласови „за“ е прифатено Александар Костов да биде новиот командир на ПС Велес.  Од ноември 2019-та на оваа позиција беше Трајче Алтанов.

Поврзани »

Квалитет на воздухот во Велес

АКРЕДИТИВ ДООЕЛ
Друштво за сметководствени
услуги и финансиски консалтинг.
Тел: 071 390 738; 078 375 014
akreditiv14@gmail.com


АНКЕТА »

Дали ќе гласате на локалните избори, закажани за 17-ти октомври?

  • да
  • не
  • уште не сум одлучил/а
Резултати