Висок одѕив за обнова на документацијата за социјална помош

Петар Печков

Заклучно со денес, 23 јануари  три четвртини  од  корисниците на парична социјална помош ги поднеле потребните документи за обнова. Ова е информација од велешкиот Центар за социјални работи.

Обновата започна на 26 декември а завршува на 28-ти јануари. Или од 1,2 илјада корисници документација поднеле 900 лица.    Останатите лица имаат рок од уште неколку дена. 

Корисниците на социјална парична помош согласно Законот за социјална заштита еднаш годишно треба да поднесат документација за материјалната  и бројната состојба на домаќинството. 

Корисниците на социјална помош пред да ги поднесат документите за материјална и бројна состојба на семејството, треба со важечка лична карта да обезбедат документ од Агенцијата за вработување дека се активни баратели на работа - пријавување секој месец во АВРМ. Ова е обврска за сите членови на семејството на корисникот.   

loading...

Поврзани »

loading...

АКРЕДИТИВ ДООЕЛ
Друштво за сметководствени
услуги и финансиски консалтинг.
Тел: 071 390 738; 078 375 014
akreditiv14@gmail.com


АНКЕТА »

Дали имате доволно време да му посветите на Вашето дете/деца?

  • да, за нив секогаш имам време
  • имам многу обврски, тешко се наоѓа
Резултати