Во дербито ФК Башкими го победи ФК Илинден БС

Петар Печков

Се одигра  11 коло  последно од есенскиот дел на првенството на Општинската фудбалска лига, трето кое се одигра пролетва. Во дербито на првопласираните две екипи во Чашка, ФК Башки славеше со 3:2 против ФК Илинден од Башино Село.

 резултати 11 коло
ФК БАШКИМИ - ФК ИЛИНДЕН 3-2
ФК МЛАДОСТ ФК БАБУНА         1-3
ФК СОГЛЕ-  ФК ТОПОЛКА             2-2
ФК БОГОМИЛА - ФК ГОРСКИ    1-1
ФК ЧАШКА 2022- ФК ФОРЦА НОВА  1-3
екипата на  ФК МАРТОЛЦИ беше слободна                   

               Т А  Б   Е  Л  А

1    БАШКИМИ (Ј)    10    9    1    0    27/7    28 

2    ИЛИНДЕН (БС)  10    7    1    2    22/10    22 

3    БАБУНА             10    7    1    2    26/14    22 

4    СОГЛЕ               10    6    1    3    17/12    19 

5    БОГОМИЛА        10    5    3    2    24/12    18 

6    МАРТОЛЦИ         10    3    2    5    19/22    11 

7    ФОРЦА НОВА     10    3    1    6    10/16    10 

8    ЧАШКА 2022      10    2    1    7    12/27    7 

9    ТОПОЛКА           10    1    4    5    11/21    7 

10    МЛАДОСТ         10    2    1    7    10/26    7 

11    ГОРСКИ            10    1    2    7    9/19    5

во првото пролетно коло играат

ФК Чашка - ФК Бабуна
ФК Младост - ФК Тополка
ФК Согле - ФК Илинден
ФК Башкими - ФК Горски
ФК Богомила - ФК Мартолци
слободна екипата на ФК Форца нова

  фото ФК Башкими

Поврзани »

Квалитет на воздухот во Велес


АНКЕТА »

Дали се согласувате улицата 8 Септември да биде пешачка зона oд Сармаале до Коњаникот?

  • Цел ден
  • Само во текот на летото во одреден дел од денот
Резултати