Железнички возен ред за 2020 година

Петар Печков

Од неделата  15-ти  декември стапи на сила новиот возен ред, кој важи следните 12 месеци, до 12-ти декември 2020-та.

Патниците од  Железничка станица Велес  до Скопје и обратно можат да се возат со девет  патнички возови. Од Велес  до Битола сообраќаат три,  до Гевгелија два, до Кочани еден воз.

Велес – Скопје  5,03 / 5,45 / 6,13 /7,26 / 12,10 /14,24 недела не / 15,24 / 18,40 /20,58 /

За Битола 7,51 /15,25 /21,00 /   Од Битола  3,14 /12.51 /18,27 /

За Гевгелија  7,26 / 17,47 /       Од Гевгелија  4,23 / 16.45 /  

За Кочани   16,20        од Кочани  5,26 

Од Скопје  6,23 / 6,57 / 9,15 / 13,20 недела не / 14,30 /15,24 /16.55/ 20,05 /22,40/    

од Градско:

 за Велес   5,43 / 18,15 /          за Гевгелија 7,52 / 18,11 /

од Лозово:

 за Велес  6,48 /                  за Кочани 16,51 /

од Чашка

за Велес  5,25 / 15,02 / 20,37 /  за Битола  8,10 / 15,44 /21,19 /

Богомила

за Велес  4,47 / 14,24 / 20,00 /   за Битола  8,48 /16,22 /21,57 /

*Меѓународен воз за Белград и Солун сообраќа во текот на летото 2020-та од  13-ти јуни до 20-ти  септември.

Велес- Солун 05,26  / Солун- Велес 18,51 по грчко време

Велес- Белград  21,11/ Белград (Топчидер) - Велес 18,35

Појаснување за користење на бесплатен железнички превоз

Бесплатен викенд за млади до 27 год. секој прв и трет викенд во месецот. Патувањето се остварува со лична карта.

Бесплатен четврток  за студенти. Патувањето се остварува со индекс и заверен семестар.

Бесплатен викенд за стари лица, жени над 62, мажи над 64 год. Патувањето се остварува со лична карта. 

Бесплатна среда за ученици од средни училишта. Патувањето се остварува со училишна легитимација. 

Ако првиот ден од месецот е во недела, прв викенд е наредниот. 

Викенд патувањата важат од петок од 12 ч. од понеделник  до 12ч.

loading...

Поврзани »

loading...

АКРЕДИТИВ ДООЕЛ
Друштво за сметководствени
услуги и финансиски консалтинг.
Тел: 071 390 738; 078 375 014
akreditiv14@gmail.com


АНКЕТА »

Како ќе ја помните годината зад нас, 2019-та?

  • ги помнам само убавите моменти
  • што поскоро да ја заборавам
  • постар/а сум за една година
  • имаше и убави и лоши работи
  • како и секоја друга
Резултати