Како привршува првенството на Општинската фудбалска лига, се ретчат одиграните натпревари

Петар Печков

Се одигра претпоследното коло од Општинската фудбалска лифа, 21 по ред, со само два одиграни натпревари.

ФК Младост – ФК Форца нова 2:5 

ФК Башкими – ФК Тополка 4:1

ФК Богомила – ФК Илинден 3:0 (службено, гостите не допатувале)

ФК Мартолци – ФК Горски 0:3 (службено, домаќините се дисквалификувани)

 Слободни беа екипите на ФК Бабуна и ФК Чашка  

Донесени се и одлуки за двата заостанати а неодиграни натпревари и еден прекинат

19 коло  ФК Богомила – ФК Бабуна 3:0 (службено) 

17коло  ФК Мартолци – ФК Форца нова 0:3 (службено)  

12 коло прекината ФК Богомила – ФК Мартолци 3:0 (службено)  

По ова коло табелата е со следниот пласман 

1 БАШКИМИ (Ј)   19     17 1 1 61/14 52

 2 БОГОМИЛА     19    13 3 3 47/18 42

 3 БАБУНА     19    13 2 4 58/28 41

 4 ИЛИНДЕН     19    13 2 4 43/20 41

5 ФОРЦА НОВА  19     8 1 10 29/31 25

 6 СОГЛЕ      19     7 1 11 25/41 22

7 ГОРСКИ      19     6 3 10 28/35 21

8 МАРТОЛЦИ       19     4 4 11 31/47 16

9 ЧАШКА               19     4 3 12 23/46 15

10 МЛАДОСТ          19    4 2 13 22/48 14

11 ТОПОЛКА       19     2 6 11 16/51 12 

Во последното коло, следниот викенд играат: 

ФК Илинден – ФК Башкими

ФК Бабуна – ФК Младост

ФК Горски – ФК Богомила

ФК Форца нова – ФК Чашка 

Слободна екипата на ФК Тополка, ФК Мартолци и ФК Согле се суспендирани 

 

Се одиграа и натпреварите од полуфиналето на Општинскиот фудбалски Куп.

ФК Форца нова – ФК Башкими 1:0

ФК Илинден – ФК Бабуна 2:3  

Во финалето ќе играат ФК Форца нова и ФК Бабуна 

 

Поврзани »

ОСНОВЕН СУД ВЕЛЕС РАСПИША ОГЛАС ЗА ИЗБОР НА 50 ПОРОТНИЦИ

Основен суд Велес, врз основа на чл.38 ст.3, чл.42 и чл.43 од Законот за судовите и Одлуката бр.02-2158/1 од 10.12.2015 година на Судски совет на Република Северна Македонија (Сл.весник на РСМ бр.219/15 од 14.12.2015 година), а во врска со потребата од избор на судии поротници поради истек на мандатот, на ден 12.07.2024 година, го објавува следниот:

Квалитет на воздухот во Велес


АНКЕТА »

Дали ја пиете водата од природните чешми и бунари?

  • да
  • не
  • како кога
Резултати