Од есен 50 слободни места за бруцошите на Техничко -технолошки факултет во Велес

Петар Печков

На единствената високо образовна институција, која работи во Велес, техничко- технолошкиот факултет, од есен во новата академска година има можност да се запишат 50 бруцоши. 

Ова е согласно конкурсот за упис на  студенти во прва година,за академската 2021/22 година,  го објави  Универзитетот Св. Климент Охридски од Битола, во чии рамки постои и работи  овој факултет.  

Во двете насоки - прехранбена технологија и биотехнологија и за нутриционизам има слободни по 20 места во државната квота и по пет на двете насоки за вонредни студенти, или вкупно 50 бруцоши. 

Партиципацијата е 200 евра за државната квота и двојно повеќе, 400 евра за вонредните студенти.  И мината година, како и пред таа, имаше ист број слободни места за упис на студенти во прва година на Техничко -технолошкиот факултет во Велес. Наставата трае осум семестари.

Пријавувањето на кандидатите ќе биде во три уписни рока:  30-ти, 31-ви  август и 1-ви  септември;  15-ти  и 16-ти  септември и на  27-ми  септември.

Поврзани »

Квалитет на воздухот во Велес

АКРЕДИТИВ ДООЕЛ
Друштво за сметководствени
услуги и финансиски консалтинг.
Тел: 071 390 738; 078 375 014
akreditiv14@gmail.com


АНКЕТА »

Дали ќе гласате на локалните избори, закажани за 17-ти октомври?

  • да
  • не
  • уште не сум одлучил/а
Резултати