Пепи Кирка најмустаќ на Велес во Мовембар (фото)

Петар Печков

Со ,,симпозиум,, одржан вокафе бар  ,,ПАБ,, велешани  по четврти пат  ги избираа најмустаќ на градот.    Победи Пепи Кировски Кирка а за најчурук мустаќ   е  тој на Дејан Митров.  Така   и овој ноември, дел од помладата велешка популација го организира Мовембар, англиска кованица од мустаќ и ноември.

На овој начин заврши  кампањата за подигање на свеста за заштита од т.н. машки болести,рак на простатата и рак на тестисите. Затоа членовите на здружението  цел месец носеа мустаќи, да го привлечат вниманието на јавноста.    

Преку добра забава успеавме кај младата популација во Велес да  ја испратиме пораката за здравје и  превентива од машките болести. Целта е исполнета  - изјави   Ѓорѓи Нанов еден од стотината млади велешани кој цел месец носеа мустаќи.

Освен што се забавуваа избирајќи мустаќ на месецот, забавата имаше хуманитарен карактер.  Средствата од забавата, продажбата на маички и други сувенири дополнително ќе решат кому од градот ќе ги донираат. 

 Велешкото движење Мовембар собраните средства од нивната активност во ноември лани, ги предаде на Зоран  Димов државен првак во маратон, кој е повреден во сообраќајка.  

 

loading...

Поврзани »

loading...

ИТНИ МЕРКИ ЗА НАМАЛУВАЊЕ НА ЗАГАДУВАЊЕТО НА АМБИЕНТНИОТ ВОЗДУХ ВО ОПШТИНА ВЕЛЕС

Советот на Општина Велес на седницата одржана на ден 27.11.2017 година, донесе
ОДЛУКА ЗА ДОНЕСУВАЊЕ ИТНИ МЕРКИ ЗА НАМАЛУВАЊЕ НА ЗАГАДУВАЊЕТО НА АМБИЕНТНИОТ ВОЗДУХ ВО ОПШТИНА ВЕЛЕС

Конкурс за стипендирање на талентирани ученици и студенти за учебната 2017/2018 година

Во согласност со Програмата на Комисијата за стипендирање на талентирани ученици и студенти на Советот на Општина Велес 25-5299/3. Комисијата за стипендирање на талентирани ученици и студенти на Советот на Општина Велес на ден 13.12..2017 година, распишува К О Н К У Р С

Macedonian butterfly

Македонска пеперутка (Филигран од хартија) Уникатна врамена слика со македонски мотив. http://anicasoleva.com/Handmade/Product/macedonian-butterfly-paper-filigree-framed-picture

Posted by Anica Soleva - Уникатни подароци од хартија on Sunday, January 8, 2017

Дежурство на аптеките (ДЕКЕМВРИ)

АКРЕДИТИВ ДООЕЛ
Друштво за сметководствени
услуги и финансиски консалтинг.
Тел: 071 390 738; 078 375 014
akreditiv14@gmail.com