Пешаците и рекреaтивците ќе можат безбедно да се движат низ Градски парк

Петар Печков

Пешаците и рекреативците од денес ќе можат непречено да се движат, во одреден дел на денот,  низ Градскиот парк.   Стартува измената на сообраќајниот режим на пристапната улица, што е по  барањето на рекреативците кои го посетуваат паркот.

Решението  овозможува  непречено движење на пешаците и рекреативците кои масовно ја користат оваа улица особено во утврдените часови  во текот на денот и истовремено обезбедува заштита на животната средина. Реагиравме согласно законските прописи. Поставена е вертикална сообраќајна сигнализација, со која се забранува  движење на моторни возила на улицата. Забраната за возила  важи со временско ограничување  - најави градоначалникот Аце Коцевски.

 Во летниот  период забраната е од 6 ч. до 9 ч и од 18 ч. до 21 ч. а во  зимскиот период од 6 ч. до 9 ч. и од 17 ч. до 20 ч. Забраната не се однесува на возилата за итна медицинска помош, возилата на противпожарната единица и  возилата на МВР“.

Поврзани »

Општина Велес субвенционира физички лица од подрачјето на Општина Велес за купен сончев термален и објавува

ЈАВЕН ПОВИК за субвенционирање на физички лица за купен сончев термален колектор за 2020 година Детали

Општина Велес субвенционира физички лица од подрачјето на Општина Велес за купен велосипед и објавува

ЈАВЕН ПОВИК за субвенционирање на физички лица за купен велосипед за 2020 година Детали

АКРЕДИТИВ ДООЕЛ
Друштво за сметководствени
услуги и финансиски консалтинг.
Тел: 071 390 738; 078 375 014
akreditiv14@gmail.com


АНКЕТА »

Како го минувате времето дома во полицискиот час?

  • гледам тв
  • гледам серии на интернет
  • слушам музика
  • читам книга
  • играм игри, карти
  • разговарам на телефон
Резултати