Спасителите дежураат на езеро Младост (фото)

Петар Печков

Од почетокот на месец јули до крајот на август спасители од  здружението ,,Македонски спасител,, активно се вклучени во безбедноста на капачите на езерото Младост. 

Таму се секој викенд и секој празник, присуствуваат со по тројца спасители. Лоцирани се на втора плажа, близу бордот Панини.  Или каде е спасителната кула, која тие сами ја изградија пред осум години во 2011-та.  

Ги советуваме присутните капачи, целта е превенција од давење. Преку викендите има голем број гости, така што потребата од присуство за безбедност на гостите е евидентна. Резултат на нашата работ е што  за толку години активност  немало ниту еден случај на давеник на езеро Младост - велат од здружението.   

loading...

Поврзани »

loading...

АКРЕДИТИВ ДООЕЛ
Друштво за сметководствени
услуги и финансиски консалтинг.
Тел: 071 390 738; 078 375 014
akreditiv14@gmail.com


АНКЕТА »

Како ќе ја помните годината зад нас, 2019-та?

  • ги помнам само убавите моменти
  • што поскоро да ја заборавам
  • постар/а сум за една година
  • имаше и убави и лоши работи
  • како и секоја друга
Резултати