ФК Башкими е првак на Општинска фудбалска лига Велес

Петар Печков

ФК Башкими  од Горно Јаболчиште е нов првак на Општинската фудбалска лига. Тие се најдобри по одиграни 22 кола и за прв пат по 19 години постоење, и   се пласираа во повисок ранг, во Третата лига Југ. Целат на клубот е наскоро да добијат фудбалско игралиште во Горно Јаболчиште, во соработка со локалната самоуправа на Чашка и натпреварите да ги играат во ова населено место, наместо во Чашка.

Резултати од последното 22 коло на ОФЛ Велес.

ФК  Илинден 2-3  ФК Башкими 2:3

ФК Форца нова - ФК Чашка  3:0 (службено)

ФК Горски -  ФК Богомила  2:5 

ФК Бабуна   - ФК Младост 3:0 

ФК Тополка  -  фк согле  3:0  (службено)

 

                                     T  A  Б  Е  Л  А 

1 БАШКИМИ      20 18 1 1 64/16 55

 2 БОГОМИЛА 20 14 3 3 52/20 45

 3 БАБУНА         20 14 2 4 61/28 44

 4 ИЛИНДЕН 20 13 2 5 45/23 41

 5 ФОРЦА НОВА20 9 1 10 32/31 28

 6 СОГЛЕ         20 7 1 12 25/44 22

 7 ГОРСКИ         20 6 3 11 30/40 21

 8 МАРТОЛЦИ     20 4 4 12 31/50 16

 9 ЧАШКА           20 4 3 13 23/49 15

 10 ТОПОЛКА 20 3 6 11 19/51 15

 11 МЛАДОСТ 20 4 2 14 22/41 14

Поврзани »

ОСНОВЕН СУД ВЕЛЕС РАСПИША ОГЛАС ЗА ИЗБОР НА 50 ПОРОТНИЦИ

Основен суд Велес, врз основа на чл.38 ст.3, чл.42 и чл.43 од Законот за судовите и Одлуката бр.02-2158/1 од 10.12.2015 година на Судски совет на Република Северна Македонија (Сл.весник на РСМ бр.219/15 од 14.12.2015 година), а во врска со потребата од избор на судии поротници поради истек на мандатот, на ден 12.07.2024 година, го објавува следниот:

Квалитет на воздухот во Велес


АНКЕТА »

Дали ја пиете водата од природните чешми и бунари?

  • да
  • не
  • како кога
Резултати