Хабитат Македонија и Тондах Македонија со донација од материјални добра, вредна 30 илјади евра

Петар Печков

Општина Велес добила донација во висина од 30 илјади евра. Таа е во материјални добра, произведени од компанијата Тондах Македонија - керамидии други сродни производи. Обезбедена е во соработка со Хабитат Македонија.

Глинените ќерамиди како природни покривни производи, можат во градежништвото да се вбројат во покривните материјали кои имаат најдолг животен век, во споредба со останатите покривни материјали.

Со оваа донација ќе покриеме повеќе кровови на локални институции. Прв објект што ќе биде покриен е тој на училиштето во Башино село - кажа градоначалникот Аце Коцевски.

Тој изрази благодарност до донаторите, што се одлучиле на вакво гест, со кој бенефит ќе имаат граѓаните на Општина Велес.   

Поврзани »

Квалитет на воздухот во Велес

АКРЕДИТИВ ДООЕЛ
Друштво за сметководствени
услуги и финансиски консалтинг.
Тел: 071 390 738; 078 375 014
akreditiv14@gmail.com


АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

  • да
  • не
Резултати