Два милиони денари штета од пожарот кај Долни дуќани

Петар Печков

Два милиони денари е штетата од пожарот кој на 2-ри февруари ја зафати куќата на улица Стојан Јаниќиевиќ 10 со  450 м2 а уништена е целата покуќнина.

Општина Велес со 150 илјади денари, како еднократна помош ќе им помогне на четирите семејства Арсовски, Стефкови и Мехмет кој останаа на улица. Ова е одлука на Советот на општината а средствата ќе бидат распределени согласно проценетата штета за секоја фамилија посебно. Извештајот за проценетата штета ќе биде препратен до Владата, од каде најавија дека и тие ќе помогнат со дел од финаниски средства. Локалната власт на Велес ќе им ја плаќа станарината на четирите семејства ако тие решат да се сместат под кирија, додека се обезбедат услови за живеење во нивните домови, кои изгореа во пожарот.

Дваесет и четирите лица од семејствата чиј дом изгоре, се решиле засега да живеат кај свои блиски. Но, ако решат да живеат во станови под наем, трошокот ќе го плаќа Општина Велес, најави градоначалникот Горан Петров. Општината ќе помогне и со училиштен прибор за децата, а ќе се организираат и манифестации со кои преку доброволно ќе се соберат пари за поддршка, саботната Питијада. Од СВР Велес излегоа со информација дека причина за пожарот е ќумбето во кујната од горниот кат, по што била зафатена ламперијата па кровот и куќата на улицата Стеван Јаниќиевиќ бр.10.

loading...

Поврзани »

loading...

ИТНИ МЕРКИ ЗА НАМАЛУВАЊЕ НА ЗАГАДУВАЊЕТО НА АМБИЕНТНИОТ ВОЗДУХ ВО ОПШТИНА ВЕЛЕС

Советот на Општина Велес на седницата одржана на ден 27.11.2017 година, донесе
ОДЛУКА ЗА ДОНЕСУВАЊЕ ИТНИ МЕРКИ ЗА НАМАЛУВАЊЕ НА ЗАГАДУВАЊЕТО НА АМБИЕНТНИОТ ВОЗДУХ ВО ОПШТИНА ВЕЛЕС

Конкурс за стипендирање на талентирани ученици и студенти за учебната 2017/2018 година

Во согласност со Програмата на Комисијата за стипендирање на талентирани ученици и студенти на Советот на Општина Велес 25-5299/3. Комисијата за стипендирање на талентирани ученици и студенти на Советот на Општина Велес на ден 13.12..2017 година, распишува К О Н К У Р С

Macedonian butterfly

Македонска пеперутка (Филигран од хартија) Уникатна врамена слика со македонски мотив. http://anicasoleva.com/Handmade/Product/macedonian-butterfly-paper-filigree-framed-picture

Posted by Anica Soleva - Уникатни подароци од хартија on Sunday, January 8, 2017

Дежурство на аптеките (ДЕКЕМВРИ)

АКРЕДИТИВ ДООЕЛ
Друштво за сметководствени
услуги и финансиски консалтинг.
Тел: 071 390 738; 078 375 014
akreditiv14@gmail.com