Мартовско искачување на Солунска глава

Петар Печков

Вчера, недела убавиот ден група на вљубеници во височините го искористија да се искачат на врвот Солунска глава 2.540 м.н.в.

Во организација на Алпинистички клуб „Велесин“ се реализираше  успешна планинарска тура до врвот Солунска Глава. На  неа  учествуваа 17 планинари од повеќе градови на  Македонија и на врв се качија сите 17 учесници.
 
„Како ретко кога имавме одлучни улсови за искачување, ниту ветер, ниту врнежи туку само сонце. Тргнавме од домот во Папрадиште во 5,.30ч. преку домот Чеплес, Бабина дупка и на врвот, стивнавме во 12ч. Потоа назад преку истата патека се вративме во 17,30“ – кажа органзатор Слобдан Димовски. 

Поврзани »

Квалитет на воздухот во Велес


АНКЕТА »

Дали се согласувате улицата 8 Септември да биде пешачка зона oд Сармаале до Коњаникот?

  • Цел ден
  • Само во текот на летото во одреден дел од денот
Резултати