На Техничко- технолошки факултет примени пет студенти бруцоши

Петар Печков

Петмина студенти бруцоши се примени на отсекот нутриционизам, од Техничко -Технолошкиот факултет, кој работи и постои во Велес. Четворица од нив се во државна квота и еден е во специјална. 

На  факултетот има отсек прехранбена технологија и биотехнологија и за нутриционизам каде имаше  слободни по 20 места во државната квота и по пет на двете насоки за вонредни студенти, или вкупно 50 бруцоши. 

Факултетот работи во рамките на Универзитетот Св. Климент Охридски од Битола.   Партиципацијата е 200 евра за државната квота. Наставата трае осум семестари. Следното пријавувањето на кандидатите е на   15-ти  и 16-ти  септември и на  27-ми  септември.

Поврзани »

Квалитет на воздухот во Велес

АКРЕДИТИВ ДООЕЛ
Друштво за сметководствени
услуги и финансиски консалтинг.
Тел: 071 390 738; 078 375 014
akreditiv14@gmail.com


АНКЕТА »

Дали ќе гласате на локалните избори, закажани за 17-ти октомври?

  • да
  • не
  • уште не сум одлучил/а
Резултати