Нова сеча на дрвја, овој пат кај пумпите на Топилница

Петар Печков

Продолжува сечењето на дрвја во околината на Велес. Откако читатели на ТрМр посочија изминатиот период, за сеча на масовна сеча на чемпреси кај ридот Св. Илија, потоа за сеа во Трите дола, кај Дервен, нов пример.

Велешанец испрати повеќе фотографии за исечени дрва , багреми,  на влезот во Велес, кај мостот на Вардар кај Башино Село, или кај пумпите од некогашна Топилница. 

Наспроти реакциите нa јавноста за масовна сеча ова зимо на повеќе локации, досеа немаше информација дека Шумската полиција открила сторители, кои нелегално  ги пустошат  дрвјата од околината на градот. 

Поврзани »

Квалитет на воздухот во Велес


АНКЕТА »

Дали се согласувате улицата 8 Септември да биде пешачка зона oд Сармаале до Коњаникот?

  • Цел ден
  • Само во текот на летото во одреден дел од денот
Резултати